Kombi Servisi

Kombi Servisi

Kombi Servisi %100 Müşteri Memnuniyeti Hızlı, Hesaplı, Kaliteli Hizmet Size En Yakın Hizmet Hemen Telefon Et %100 Memnuniyet Garantili Hizmet Al Hijyen Kurallarına Uygun Kesin Çözüm

İçindekiler

Kombi Arıza Tespiti

Vazgeçilmez iklimlendirme cihazlarından olan kombiler; ev, işyeri, ofis, mağaza, dükkân gibi pek çok farklı mekânda kullanılıyor. Doğalgaz kullanımını ve sıcak su ihtiyacını gidermek için kullanılan kombiler, kapalı alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış olan iklimlendirme cihazlarıdır. Günümüzde pek çok ev ve işyerinde iklimlendirme çözümü olarak kombilere başvuruluyor.

Her beyaz eşya gibi kombilerin de bakıma ihtiyacı vardır kombi uzmanlarına göre bu bakım yılda bir yapılmalı aksi taktirde can sıkıcı durumlar ortaya çıkacaktır. Kombi bakımları aksatılmadan yılda bir defa yapılması gerekmektedir. Kombi bakımlarını yapılması pek çok avantaj sağlamaktadır. Bu avantajların başında tabi ki doğalgaz faturaları gelmektedir. Ayrıca su ve gaz kaçaklarından doğacak sorun ve arızalarında önüne geçmiş olursunuz. Arızalanan bir kombinin masrafları çok ciddi olabilmektedir. Hatta bazı durumlarda bu arızalar o kadar ciddi olur ki yeni kombi almanız gerekebilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için yıllık bakımlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Kombinin yıllık bakımı ilk olarak suyu ısıtma seviyesine bakılarak yapılır. Bu işlemden sonra bağlantı yerlerinde bir su sızıntısı olup olmadığına bakılır. Bu adımlar yapıldıktan sonra tozlanma ve kir durumuna bakılır ve temizlenir. Bu hizmetlerden yararlanmak için veya kombilerde meydana gelen arızalar için web sitemizden kombi servisi ile iletişime geçebilirsiniz. 

Kombi Tamircisi

Her beyaz eşya gibi kombilerin de dönem dönem çeşitli arızaları bulunuyor. Eğer kombinizde sizler için sıraladığımız arızalardan biri meydana geldiyse web sitemizi kullanarak bir kombi tamir servisi ile iletişime geçmelisiniz:

  • Su eksiltmesi 
  • Su akıtması 
  • Isıtmaması 
  • Ses yapması 
  • Ateşleme yapmaması 
  • Su almaması 
  • Çalışmaması 
  • Sıcak su vermemesi 
  • Sürekli çalışması 
  • Çok yakması
  • Aşırı ısınması
  • Basınç düşmesi
  • Tesisat suyunun kirlenmesi
  • Tık tık ses çıkması 
  • Tıkanması 
  • Donması 

Bu arızalardan herhangi biriyle ya da başka bir arıza meydana geldiyse kesinlikle web sitemiz üzerinden bir kombi tamircisi ile iletişime geçmelisiniz. 

Kombilerde Meydana Gelen Bazı Arızalar 

Kombinin su eksiltmesi:

Kombi neden su eksiltir sorusunun cevabı çok büyük olasılıkla kalorifer tesisatında kaçak olduğu içindir. Eğer kalorifer tesisatında kaçak varsa kombi sık sık su eksiltir ve buna bağlı olarak da kombi basıncı düşer. Kombi su basıncı düştüğünde hem sıcak suyunuz devreye girmez hem de kaloriferler yanmadığı için petekleriniz ısıtmaz. Dolayısıyla özellikle de kış aylarında yaşanan kombi su eksiltme sorununa en kısa sürede çözüm bulmak gerekir. 

Kombinin su akıtması:

Kombideki su basıncının ortalama 1.5 bar olması tavsiye edilmektedir. Eğer bu basınç 1 barın altına düşerse kaloriferlere yeterli miktarda su gitmez ve ısı azalır. Ancak bu basınç 1.5 barın çok üstünde olursa bu kez cihaz bu fazla basıncı tahliye etmek isteyecek ve bu sebeple su akıtacaktır. Kombiler bir sürü parçanın bir araya gelmesiyle oluşur. Bu parçaların herhangi biri düzgün çalışmaz veya zarar görürse kombi olması gerektiği gibi çalışmayacak ve su akıtacaktır. 

Kombinin ısıtmaması:

Şayet çetin kış şartları yaşıyorsanız ve kombi petekleri ısıtmıyor diyorsanız o zaman ise bu durum peteklerde hava olduğunun bir işareti olabilir. Bazı tüketiciler, kombilerinin musluk suyunu ısıtabildiğini ancak petekleri ısıtmadığını söylediklerinde akla gelebilecek ilk sebep peteklerde hava kalmış olabileceğidir. Peteklerde bulunan hava nedeniyle petek içerisinde su dolaşımı engele takılabiliyor ve bu da ısınma sorunu olarak karşınıza çıkabiliyor. Peteklerin ısınmaması ile ilgili bir diğer neden ise kombideki suyu peteklere gönderen pompanın arızalanmasıdır. Bir ihtimal, kombinizdeki bu pompa arızalanmış ve bu nedenle peteğiniz ısınmıyor olabilir. Suyu peteklere gönderen bu sirkülasyon pompası arızalandığı takdirde ısınan suyun peteklere gitmesi pek olası değildir. Bununla beraber hem kaloriferleriniz ısınmıyor hem de musluklarınızdan sıcak su gelmiyorsa o zaman büyük parçalarda sorun olabilir.

Kombinin ses çıkarması:

Şebeke su giriş basıncının standart dışı yüksek olması, türbin kanatçıklarının aşırı kirlenmesi veya deformasyonu sese sebep olabilir. Kombi kapağı yerine oturtulmamış olabilir. Kombiye daha öncesinde müdahale yapıldı ise kapağının tamamen sızdırmaz, sıkı biçimde takılmaması sese sebep olabilir. Kombi gövde montajı sorunlu olabilir, Kombi askı sacının duvara gevşek takılması, çalışma sırasında titreşim ve sese sebep olabilir. Kombi bacası yerinden çıkmış olabilir. Kombilerin marka, modeli ya da çeşidi ne olursa olsun bacası ya da dışarı uzanan hava emiş borusu da mutlaka orijinal kombiye uygun-firmanın kendi önerdiği aksesuarı olmalıdır. Bacanın yerinden çıktığı durumlarda; dirsek ve eklerinin, contasız takılması veya farklı marka aksesuar kullanılması durumunda ses olabilir. Bu durumda baca yerine oturtulur ve sorun çözümlenmiş olur.

Kombinin aşırı ısınması:

Kombinizde aşırı ısınma problemi yaşıyorsanız bunun nedeni kombinin içerisinde yer alan pompanın arızalanmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda yapılması gereken işlem pompanın sökülmesi ve yerine yenisinin takılmasıdır. Yine kombi eşanjörünün çalışmaması nedeniyle de kombiniz aşırı ısınıyor olabilir. Kombi eşanjörü, kombide yer alan parçaların en büyüğü ve aynı zamanda en pahalısıdır. Bu nedenle de böyle bir durumda eşanjör değişimi yerine yeni bir kombi alabilirsiniz. Sonuç olarak kombide aşırı ısınma sorunu ile karşılaşırsanız vakit kaybetmeden bir kombi servisi ile irtibata geçmeli ve gereken müdahalelerin yapılmasını sağlamalısınız. 

Kombinin tıkanması:

Kombilerde sık karşılaşmasak da bir arıza var ki tamamen temizlenmeyen bir sistemde sürekli sorun yaşatıyor. Kombi tıkanması evet bahsettiğimiz arıza bu. Peki ama kombi tıkanması ne demek? Kalorifer tesisatında içinde dolaşan suyun zamanla kirlenmesi ve kireç, pas oluşumu ile çamurlaşmaya başlaması sonucunda, oluşan tortunun kombiden geçerken herhangi bir yeri tıkamasıdır. Genellikle kombiyi korumak için filtre konulur ve bu filtre tıkanır. Kombinin hemen alt kısmında tesisatta bulunan bu filtre, delikli süzgeç gibidir. Suyun geçişine izin verir ancak pislikleri tutar. Eğer bir filtre yoksa veya delikleri çok genişse, kombiyi tıkayacak kadar büyük kireç parçaları pompaya girer ve çarkın sıkışmasına neden olur. Fakat böyle bir kombi pompa sıkışması çok nadir yaşanır. Daha çok filtre tıkanması sonucu pompa sıkışması olur. Filtrenin deliklerini tamamen tıkayan çamurumsu tortu, suyun dönmesini engellediği için pompa suyu itemez ve bu pisliklerle dolup görevini yapamaz hale gelir. Devir daim kesilince bu sefer ısı da olmaz. Zaten kombi devir daim olmayınca ateşlemeyi otomatik olarak keser. Eğer kombim arıza veriyor diyorsanız, saydığımız bu nedenlerden olması çok yüksek ihtimaldir. 

Kombi donması:

Tesisat ve kombi içerisinde bulunan su, 5 C derece altına düşmesi sonucu suyun fiziki yapısı gereği kristalleşmeye başlar. Bu kristalleşme esnasında suyun hacmi artar. Bu hacim artışı nedeniyle suyun temas etmiş olduğu plakalı eşanjör, pompa, su basınç sensörü gibi kompenantları hasar görür. Dış ortam sıcaklığı sıfır derece altına düştüğü günlerde olası don tehlikesine karşı gerekli önlemlerin alınması gerekir. Kombi cihazlarımızda donma koruma fonksiyonu bulunmaktadır. 

Kombi ateşleme yapmaması:

Gaz ile ilgili herhangi bir sıkıntı olduğu kombi ateşleme. Parçalarda bir sorun olduğunda kombi ateşleme yapmaz. Kombinin ana kartında bir arıza varsa da kombi ateşi keser. Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. Kombinin ateşleme elektrotunun arızalanması veya ateşleme trafosunun arızalanması da kombinin ateşleme yapmamasında etkili olan diğer faktörlerdir. İyon elektrotu arızalanması durumunda da kombi ateşlemez yapmaz. Su basınç seviyesinin belirli sınırların altına düşmesi sonucunda da kombi ateşleme yapmaz.